Interesse in een terrasoverkapping met lamellen dak? Maar aan welke prijs?

Een logische droom. Terrasoverkappingen met een lamellen dak zijn een heel populaire keuze dankzij het gemak dat het stukje tuindesign met zich meebrengt. Maar je wilt natuurlijk weten wat de prijs is van deze terrasoverkapping. En wat je opties zijn.

Wel, no worries, want die bespreken we hier samen onder, zodat jij binnenkort weer veilig en wel, en goed geïnformeerd, van je buitenleven kan genieten. Kijk, het zonnetje komt er al door. Zalig.

Terrasoverkapping lamellen dak prijs

Terrasoverkapping met lamellen dak: niet één prijs, maar meerdere mogelijkheden

Basic prijs, basic model: vanaf 2.000 euro

Laten we een basismodel terrasoverkapping met lamellen dak nemen uit de doe-het-zelf-zaak: die kost je minstens 2.000 euro, maar de montagekosten zijn helaas niet inbegrepen. Als je handig bent, en je budget is best krap, dan is zo’n terrasoverkapping zijn prijs zeker waard.

Het nadeel dat je wel hebt, is dat de levensduur op lange termijn niet zo lang gaat zijn als bij op maat gemaakte terrasoverkappingen.

Luxeprijs, luxemodel: 15.000 – 35.000

“Oef?” – Ja, op het eerste zicht is dat inderdaad een best stevig prijsinterval, maar als je een closer look neemt, zie je dat die bedragen heel veel langetermijn voordelen met zich meebrengen. Want dat is nu eenmaal het ding bij grote investeringen: ze tonen hun échte kracht pas op momenten wanneer het ook echt belangrijk is.

Meer opties voor je terrasoverkapping met lamellen dak = meer gemak

Precisiewerk: aluminium terrasoverkapping met lamellen dak

Kiezen voor een terrasoverkapping met lamellen dak van Jef Remijsen (én Harol) is een investering die zich doorheen de jaren zal laten voelen. Het is een investering die geld opbrengt, aangezien de waarde van je huis mee met de bouw van je terrasoverkapping-op-maat groeit.

Terrasverwarming

Je kent het Belgische herfstweer al een beetje: soms is het warm, dan is het weer koud, dan komt de zon er weer door, en uiteindelijk zitten we weer binnen, te kijken naar hoe het buiten plots regent. Maar je zit natuurlijk helemaal niet binnen. Nee, jij zit gewoon rustig te relaxen onder het lamellen dak van je splinternieuwe aluminium terrasoverkapping.

Terrasverlichting (dimbaar)

Kaarsjes aansteken, een romantisch muziekje opzetten en het licht van je terrasoverkapping met lamellen dak lichtjes dimmen en genieten van een avond om nooit te vergeten. Een avond in het oranje van een prachtige zonsondergang. De lamellen zijn lichtjes geopend, zodat het licht gemakkelijk naar binnen zweeft.

Wanden: screens

Puur voor privacy, maar eigenlijk ook een beetje om een terrasoverkapping met lamellen dak in te delen. Screens zijn grote polyester doeken. Ga je voor een demping van 100 %, dan zal je rustig je ding kunnen doen, zonder dat er ‘pottenkijkers’ zijn. Bij 70 % ga je iets meer rekening moeten houden met de buren. Niet zozeer met het weer, want je screens zijn bestand tegen windsnelheden tot 130 km/u.

Wanden: glas

Glazen wanden dienen niet echt voor privacydoeleinden, alhoewel, misschien een beetje, maar vooral om meer comfort te creëren op dagen met veel wind. Het is namelijk op die dagen dat je rustig van de zon kan genieten zonder dat dat vervelend briesje je een koude rilling bezorgt of je kapsel omtovert tot een bedhead-look.

Bediening-op-afstand

Gemak op het allerhoogste niveau. Je kan je lamellen namelijk ook openen en sluiten wanneer je niet thuis bent, zodat je loungeset bijvoorbeeld alsnog beschermd blijft wanneer je in de stad bent en opmerkt dat het begint te druppelen. Eventjes de lamellen sluiten, en klaar. Laat je dat liever doen? Ga dan voor een detectie-systeem dat jou 100 % van die stress ontzorgt. Zo wordt je terrasoverkapping met lamellen dak een hemel op aarde.

Benieuwd of een terrasoverkapping met lamellen dak iets voor jou is? Vraag gerust je vrijblijvende offerte aan.